Om Engen
Velkommen!
Grundejerforeningen Engen er beliggende centralt i hjertet af Gilleleje, omgivet af grønne omgivelser, tæt på by og strand. Der er kort gåafstand til institutioner, skole og station.
Grundejerforeningen Engen består af 38 rækkehuse, som blev opført i 2007.
Find os på Facebook, Engen i Gilleleje (lukket gruppe, kun for beboer).
Husorden
Husorden for Grundejerforeningen Engen.
Stk. 1 Lastbiler, store varevogne, husvogne og campingvogne og deslige må ikke langtidsparkeres på Grundejerforeningen Engens fællesarealer udover gæsteparkering. Parkering på græsarealer er forbudt.
Stk. 2 Læhegn mellem parceller skal være pileflet i lodret flet. Højde max. 180 cm. Max. 3 led af 120 cm i bredden.
Stk. 3 Afbrænding af affald på området er forbudt 
Stk. 4 Græsslåning samt anvendelse af andre støjende værktøjer på søn- og helligdage skal foregå mellem kl. 9.00 – 12.00
Stk. 5 Hastighedsbegrænsning på Engens område er max. 15 km/t.
Stk. 6 Parabolantenner må kun opsættes usynligt fra strædet. Kabel TV forbindelse findes i alle huse.
Stk. 7 Haveaffald må ikke henkastes på Engens område – hverken mod banesiden eller kanalsiden.
Stk. 8 Markiser kan opsættes jvfr. Lokalplan – i sandfarvet lærred/stof.
Stk. 9 Hækhøjder mellem parceller max. 180 cm jvfr. Lokalplan Hækhøjder på fællesarealer max. 80 cm jvfr. Lokalplan
Stk. 10 Husdyr må ikke være til gene for andre grundejere. Hunde skal være under kontrol og efterladenskaber samles op.
Stk. 11 Husenes lærketræs facader, samt redskabsskur skal fremstå ensartede og bør mindst hvert 5. år behandles
Således vedtaget på generalforsamling i Grundejerforeningen Engen, den 7. april 2011
Vedtægter
Vedtægter for Grundforeningen Engen.
Matr.nr.: 4ø, 4ab, 4ac, 4ad, 4ae, 4af, 4ag, 4ah, 4ai, 4aj, 4ak, 4al, 4am, 4an, 4ao, 4ap, 4aq, 4ar, 4as, 4at, 4au, 4av, 4ax, 4ay, 4az, 4aæ, 4aø, 4ba, 4bb, 4bc, 4bd, 4be, 4bf, 4bg, 4bh, 4bi, 4bk, 4bl, 4bm, 4bn, 4bo, Fjellenstrup by, Gilleleje.
Beliggende: Engen nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38.
Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted:
§1 Foreningens navn er: Grundejerforeningen Engen.
§2 Det er den til enhver tid værende formands adresse, der er foreningens adresse. Foreningens værneting er Gribskov kommune under Helsingør Retskreds.
Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds:
§3 Foreningens geografiske område er identisk med området for lokalplan 14.9 for Gribskov Kommune.
§4 Der er pligt til medlemskab af grundejerforeningen for alle grundejere indenfor foreningens område.
Grundejerforeningens medlemmer er de til enhver tid værende ejere af ejendommene, som er beliggende indenfor foreningens område.
§5
Stk. 1 Foreningens generalforsamling kan efter samme regler, som gælder for vedtægtsændringer, træffe beslutning om:
- At foreningens område skal udvides således at ejere af ejendomme, der ligger udenfor foreningens område, men som grænser op til dette, kan optages som medlemmer af foreningen.
- At grundejerforeningen skal slutte sig sammen med en eller flere bestående grundejerforeninger for tilgrænsende områder.
Stk. 2 Hvis ejendomme, hvorpå der ikke hidtil har hvilet forpligtelse til at være medlem af en grundejerforening inddrages under foreningens område, skal et således opnået medlemskab være bindende for de fremtidige ejere af de pågældende ejendomme, hvorfor der skal ske tinglysning af servitutstiftende bestemmelse herom. Ejere af sådanne ejendomme betaler alle omkostninger for tinglysning af foreningens vedtægter på deres ejendomme.
Kap. 3 Foreningens formål og opgaver:
§6
Stk. 1 Grundejerforeningen forestår etablering, drift og vedligeholdelse af fællesanlæg, fællesveje og stier, fællesarealer og anlæg (legeplads, beplantning, bænke og hegn) i overensstemmelse med gældende lokalplans bestemmelser, samt udfører de opgaver, der naturligt henhører under foreningens formål, herunder forhold der følger lovgivningen.
Stk.2 Grundejerforeningen varetager i øvrigt i overensstemmelse med generalforsamlingsbeslutning herom medlemmernes fælles interesser i forbindelse med de under foreningens område hørende ejendomme.
§7 Grundejerforeningen er uafhængig af partipolitiske interesser.
Kap. 4 Medlemmernes forhold til foreningen:
§8
Stk. 1 Generalforsamlingen afgør, i hvilket omfang finansiering af de til foreningen henlagte opgaver, alene skal ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer eller tillige ved optagelse af lån.
Stk. 2 Det enkelte medlem er pligtig at betale de til enhver tid af generalforsamlingen fastsatte bidrag.
Stk. 3 Ved ikke rettidig betaling af skyldige beløb, skal det pågældende medlem ikke alene betale alle de med inddrivelsen forbundne omkostninger, men tillige renter og gebyr, fastsat i henhold til Rentelovens bestemmelser.
Stk. 4 Et medlem, der er i restance til foreningen, har taleret, men ikke stemmeret på generalforsamlingen ligesom medlemmet ikke kan vælges til tillidshverv i foreningen.
Stk. 5 Såfremt der opstår behov for yderligere likviditet, er Bestyrelsen bemyndiget til at oprette en kassekredit.
Generalforsamlingen fastsætter kassekredittens størrelse.
§9
Stk. 1 Et medlem betaler bidrag for hver ejendom medlemmet ejer, fra det tidspunkt hvor der er pligt til at være medlem af foreningen.
Stk. 2 Hvis der på en ejendom er indrettet to eller flere selvstændige boligenheder, betales bidrag for hver boligenhed.
Stk. 3 Medmindre generalforsamlingen beslutter andet, betales der lige store bidrag for alle ejendomme og boligenheder.
§10 For foreningens forpligtelser hæfter medlemmerne solidarisk, men i det indbyrdes forhold pro rata.
§11
Stk. 1 Når et medlem overdrager sin ejendom eller på anden måde ophører med at være ejer af denne, er vedkommende fra dette tidspunkt ophørt med at være medlem af foreningen og kan intet krav rette mod dennes formue.
Stk. 2 Den nye ejer indtræder i den tidligere ejeres rettigheder og forpligtelser overfor foreningen, idet den tidligere ejer dog tillige vedbliver at hæfte for eventuelle restancer overfor foreningen, indtil den nye ejer har berigtiget restancerne og overtaget forpligtelserne.
Stk. 3 Både den tidligere og den nuværende ejer er pligtig at anmelde ejerskiftet til foreningen og i forbindelse hermed oplyse den nye ejers navn og bopæl samt den tidligere ejers nye bopæl.
Kap. 5 Foreningens ledelse og administration:
§12
Stk. 1 Generalforsamlingen er grundejerforeningens højeste myndighed.
Stk. 2 Ud over ejerne af ejendommene har følgende adgang til generalforsamlingen, dog uden tale- og stemmeret, med mindre generalforsamlingen beslutter anderledes så vidt angår taleret: Medlemmer af ejerens husstand, lejere og andre.
Stk. 3 Hvert medlem af foreningens har én stemme på generalforsamlingen.
§13
Stk. 1 Ordinær generalforsamlingen afholdes hvert år inden udgang af april måned i Gribskov Kommune.
Stk. 2 Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel ved skriftlig meddelelse til hvert medlem under den i protokollen anførte adresse. Ejerne har pligt til at hold deres adresse ajourført hos foreningen.
Stk. 3 Indkaldelse sker med angivelse af dagsorden og evt. Emner, herunder indkomne forslag, der vil være at behandle. Underskrevet årsregnskab samt forslag til budget for det indeværende regnskabsår skal vedlægges dagsordenen.
Stk. 4 Forslag, der af medlemmerne ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal være bestyrelsen i hænde senest den 1. marts.
Stk. 5 På den ordinære generalforsamling skal følgende punkter behandles:
- Valg af dirigent jfr. §15, stk. 1
- Bestyrelsens beretning for det forløbne år.
- Aflæggelse af regnskab, underskrevet af revisor og bestyrelse.
- Rettidigt indkomne forslag fra medlemmerne.
- Vedtagelse af budget og kontingent for indeværende år samt foreløbigt budget og forløbeligt kontingent for det kommende år.
- Valg af bestyrelsesmedlemmer.
- Valg af suppleanter.
- Valg af revisor og revisorsuppleant.
- Valg af administrator, jfr. §18, stk. 2.
- Eventuelt - Under eventuelt kan der ikke sættes forslag til afstemning.
§14
Stk. 1 Ekstraordinær generalforsamling, der indkaldes på samme måde og med samme varsel, som den ordinære generalforsamling, afholdes når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller efter skriftlig begæring herom til bestyrelsen af mindst 10 af foreningens medlemmer, der ikke er i restance til foreningen. I begæringen skal dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling være motiveret.
Stk.2 Når begæring om afholdelse af ekstraordinær generalforsamling er indgivet til bestyrelsen, skal generalforsamlingen afholdes inden 6 uger efter begæringens modtagelse, idet juli måned dog ikke medregnes.
Stk. 3 Hvis ikke mindst ¾ af de medlemmer, der har ønsket den ekstraordinære generalforsamling indkaldt, er tilstede på generalforsamlingen, kan dagsordenen nægtes behandlet af generalforsamlingen.
§ 15
Stk. 1 Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der afgør alle spørgsmål vedrørende sagernes behandling og stemmeafgivning, for så vidt han ikke måtte finde anledning til at henvise spørgsmålet til generalforsamlingens afgørelse.
Stk. 2 Afstemning sker ved håndsoprækning, medmindre generalforsamlingen eller dirigenten bestemmer, at afstemningen skal være skriftlig.
Stk. 3 Stemmeafvigelsen kan ske ved skriftlig fuldmagt til andet medlem eller et medlem af vedkommende husstand. Et medlem kan maksimalt afgive 2 stemmer.
Stk. 4 Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved simpelt flertal, medmindre vedtægten bestemmer andet.
Stk. 5 Over det på generalforsamlingen passerede føres protokol, der tiltrædes af dirigenten. Dirigentens formulering er afgørende.
Stk. 6 Senest en måned efter generalforsamlingen afholdelse udsendes referat af bestyrelsen til hvert enkelt medlem.
§16 Når der på generalforsamlingen er truffet gyldig beslutning, er bestyrelsen bemyndiget til at underskrive for foreningens medlemmer i ethvert forhold, der er nødvendigt til gennemførelse af generalforsamlingens beslutning.
§17
Stk. 1 Bestyrelsen skal bestå af 3-5 medlemmer, der vælges af generalforsamlingen, bestyrelsen konstituerer sig selv med formand og kasserer.
Stk. 2 Valgperioden er 2 år. I lige år vælges 2 medlemmer og i ulige år op til 3 medlemmer. Genvalg kan finde sted. 2 suppleanter vælges for et år ad gangen.
Stk. 3 Såfremt antallet af bestyrelsesmedlemmer ved afgang i årets løb, og efter at suppleanterne er tiltrådt, bliver mindre end 3, er bestyrelsen berettiget til at supplere sig selv indtil førstkommende generalforsamling.
Stk. 4 Bestyrelsen er ulønnet, medmindre generalforsamlingen bestemmer andet.
§18
Stk. 1 Bestyrelsen har den daglige ledelse af foreningen.
Stk. 2 Generalforsamlingen kan overdrage foreningens administrative opgaver eller dele heraf til en af generalforsamlingen valg administrator.
Stk. 3 Bestyrelsen er berettiget til at ansætte og bestemme aflønningen m.v. af medarbejderne til at forestå drift og vedligeholdelse af fællesanlæg m.v.
Stk. 4 Bestyrelsen afholder møde, så ofte formanden eller to medlemmer finder det nødvendigt.
Stk. 5 Over det under bestyrelsesmødet passerede føres en protokol, der underskrives af bestyrelsen på næstfølgende bestyrelsesmøde.
Stk. 6 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer giver møde.
Stk. 7 Kasseren skal være kautionsforsikret, og udgifterne hertil afholdes af foreningen. Det administrative arbejde og dele deraf kan også udlægges til et administrationskontor. Det kræver en generalforsamlings beslutning, og det skal fremgå for medlemmerne, hvad der budgetteres med.
Stk. 8 Bestyrelsen kan til løsning af specielle opgaver nedsætte udvalg, der kan bestå af foreningens medlemmer udenfor bestyrelsen. Dog skal udvalgsformanden altid være et bestyrelsesmedlem.
§19 Bestyrelsen repræsenterer i enhver henseende foreningen udadtil, såvel som overfor offentlige myndigheder som private. Bestyrelsen råder over foreningens midler i overensstemmelse med disse vedtægter og de på generalforsamlinger trufne beslutninger.
Formanden og kasserer eller den samlede bestyrelse tegner foreningen. Bestyrelse kan meddele prokura til særlige konti i pengeinstitut.
Kap. 6 Regnskab og revision:
§20
Stk. 1 Foreningens regnskabsår er kalenderåret.
Stk. 2 Generalforsamlingen vælger revisor, som enten er statsautoriseret eller registreret revisor, eller en regnskabskyndig blandt foreningens medlemmer. Genvalg kan finde sted.
Stk. 3 Regnskabet tilstilles revisor inden den 1. februar og skal af denne være revideret, såvel talmæssigt som kritisk, så betids, at en ekstrakt med revisorpåtegning kan udsendes til medlemmerne samtidig med indkaldelse til generalforsamling.
§21
Stk. 1 Medlemmernes indbetalinger foretages det sted, som angives af bestyrelsen eller generalforsamlingen. Foreningens midler indsættes i pengeinstitut eller på girokonto i foreningens navn.
Stk. 2 Kontingent opkræves primo februar til betaling senest 1. marts.
Stk. 3 Et eventuelt ekstraordinært kontingent opkræves i primo september til betaling senest 1. oktober.
Kap. 7 Vedligeholdelse af den private fællesvej:
§22 Vejen er en privat fællesvej og er anlagt som stillevej. Ifølge lokalplanen skal der udarbejdes et sæt detaljerede regler om udførelse og fremtidig istandsættelse og vedligeholdelse af vejanlægget, herunder om de enkelte ejeres rettigheder og pligter, og grundejerforeningens opgaver, jfr. Lokalplanens § 5.8.
§23 Engens private fællesvej skal en gang årligt, om foråret, efterses af en kompetent entreprenør. Eventuelle konstaterede, kritiske skader skal efterfølgende udbedres. Omkostningerne afholdes over foreningens budget.
§24 Foreningen opretter en vejfond til dækning/delvis dækning af en eventuel total renovering af foreningens veje.
Foreningen opsparer årligt maksimalt 10% af det til enhver tid fastsatte kontingent.
Hvis/når opsparingen overstiger det årligt budgetterede fællesbidrag, suspenderes opsparingen, indtil generalforsamlingen vedtager, at det skal træde i kraft igen.
Den enkelte ejer kan ikke disponere over vejfonden.
§25 Det påhviler den enkelte grundejer jævnligt at fordele eventuelle samlinger af belægningssten ud over kørebanen. Ligeledes påhviler det den enkelte at holde aquadrænet ud for ens ejendom fri for jord og sten.
Kap. 8 Information om bebyggelsens ydre fremtræden o.a., (se i øvrigt Lokalplanens bestemmelser).
§26 Hver bolig er på egen grund forsynet med carport til 2 biler. Carporten må ikke omdannes til garage.
§27 Udeskabende i carporten skal være ensartede og udført i lærketræ.
§28 De pudsede ydervægge skal holdes i en ensartet lys nuance. Træbeklædningen skal holdes i en mørk jordfarvet nuance. Overfladen på rammerne omkring glaspartierne skal fremstå hvidmalede.
§29 Faste markiser skal holdes i farve beige. Paraboler må ikke placeres over tagets kip, og de skal placeres på engsiden.
§30 Der må ikke opføres tilbygninger eller småbygninger inden for foreningens område.
§31 Udendørs oplagring må ikke finde sted.
§32 Generalforsamlingen har besluttet at grundejerne er tilmeldt en abonnementsordning om en årlig vedligeholdelse af husenes ventilationsanlæg.
Kap. 9 Forskellige bestemmelser:
§33 Fremkommer der spørgsmål, hvorom denne vedtægt intet foreskriver, er bestyrelsen pligtig efter bedste evne og overbevisning at afgøre og løse disse, men skal dog fremlægge sagen til medlemmernes godkendelse ved førstkommende generalforsamling. I særdeles vigtige anliggender skal bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling.
§34
Stk. 1 Generalforsamlingens beslutning om ændring af vedtægter kræver 2/3 majoritet blandt de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer, som dog mindst skal udgøre halvdelen af foreningens medlemmer.
Stk. 2 Er det fornødne antal medlemmer ikke til stede, men mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget, indkaldes til ny generalforsamling, der skal afholdes inden en måned. På denne generalforsamling kan forslaget vedtages, når mindst 2/3 af de afgivne stemmer – uden hensyn til de fremmødendes tal – er for forslaget.
Stk. 3 Ændring af foreningens vedtægt kræver kommunalbestyrelsens samstykke, og er gyldigt fra det tidspunkt, hvor kommunalbestyrelsen har godkendt vedtægten.
§35
Stk.1 Bestyrelsen er berettiget til at indkalde til 1 årlig arbejdsdag, hvor hver parcel stiller med mindst 1 person.
Ved manglende mulighed for at deltage på de af bestyrelsen valgte datoer eller grundet andre forhold, der gør deltagelse i arbejdsdagen umulig, gives mulighed for udførelse af andre opgaver, der i hvert enkelt tilfælde skal godkendes af bestyrelsen forud for den pågældende arbejdsdag.
Stk. 2 Kan hverken pkt. 1 eller 2 anvendes, bemyndiges bestyrelsen til at opkræve et gebyr, hvis størrelse fastsættes på den årlige generalforsamling i april, som et punkt under budgettet.
§36 Nærværende vedtægter begæres tinglyst på matr. 4ø, 4ab, 4ac, 4ad, 4ae, 4af, 4ag, 4ah, 4ai, 4aj, 4ak, 4al, 4am, 4an, 4ao, 4ap, 4aq, 4ar, 4as, 4at, 4au, 4av, 4ax, 4ay, 4az, 4aæ, 4aø, 4ba, 4bb, 4bc, 4bd, 4be, 4bf, 4bg, 4bh, 4bi, 4bk, 4bl, 4bm, 4bn, 4bo, Fjellenstrup by, Gilleleje.
Endvidere respekteres de panthæftelser, der hviler på ejendommene ved nærværende vedtægts tinglysning og efter at panthæftelserne er opdelt på de enkelte ejendomme, de panthæftelser, der kommer til at hvile på den enkelte ejendom efter opdelingen.
Således vedtaget på generalforsamling i Grundejerforeningen Engen, den 1. april 2014.